Учасники Всеукраїнського турніру юних хіміків зі Львова і Бердичева відвідали кафедру
- четвер, 31 жовтня 2024 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
Під час шкільних канікул у Чернівцях відбувся ювілейний XXX Всеукраїнський турнір юних хіміків, на якому учасники мали можливість не лише змагатися, але й познайомитися з науковим середовищем. Львівська команда "Хімікактуси" та команда "Графен" з Бердичева зі своїми тренерами відвідали кафедру хімії та експертизи харчової продукції.
Зустріч з гарантом освітньої програми
- вівторок, 29 жовтня 2024 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
Сьогодні відбулась чергова зустріч студентів всіх курсів, які навчаються за освітньо-професійною програмою "Якість та безпека харчової продукції" спеціальності 181 "Харчові технології" з гарантом цієї освітньої програми професором Кобасою Ігорем Михайловичем.
Зустріч з професором Львівської політехніки
- пʼятниця, 25 жовтня 2024 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
Професор кафедри хімічної технології силікатів Інституту хімії та хімічних технологій Львівської політехніки Ярослав Вахула відвідав наш університет і зустрівся з проректором з наукової роботи, д.х.н., професором Юрієм Халавкою і в.о. завідувача кафедри хімії та експертизи харчової продукції, к.х.н. Анастасією Сачко.
Продовжуємо співпрацю із закладами фахової передвищої освіти
- четвер, 24 жовтня 2024 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
В рамках співпраці між закладами освіти асистенти кафедри хімії та експертизи харчової продукції Дійчук В.В. та Сема О.В. провели лабораторне заняття для студентів Чернівецького фахового коледжу економіки і права спеціальності 181 "Харчові технології"
Дослідження перовскітів за проєктом EURIZON
- середа, 23 жовтня 2024 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
На кафедрі хімії та експертизи харчової продукції ЧНУ продовжується виконання програми в рамках програми «Горизонт-2020»-«Eurizon», яке присвячене одержанню та вивченню властивостей нових перовскітів. Згідно проекту вже вирощено серію злитків перовскітів на основі галогенідів Цезію та Плюмбуму, вивчені їх оптичні, електричні та структурні властивості.
Психологічний тренінг "Дбай про себе- живи життя"
- пʼятниця, 18 жовтня 2024 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
Студенти-харчовики відвідали тренінг під назвою "Дбай про себе - живи життя", проведений 18 жовтня Соціально-психологічним центром ЧНУ. Захід був спрямований на розвиток у студентів самовпевненості, сміливості, а також надання інструментів для подолання психологічних труднощів, які впливають на їхню самооцінку.
Практична робота з «Технологій молекулярної кухні» в Red Hops Pub
- вівторок, 15 жовтня 2024 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
Сьогодні, 15 жовтня, студенти 2 курсу спеціальності 181 "Харчові технології" відвідали Red Hops Pub в центрі Чернівців. Метою відвідин було практичне знайомство з технологією Sous Vide (Су-від), про яку вони слухали на лекціях з вибіркового курсу "Технологія молекулярної кухні".
Науковий семінар на тему "(Не)екологічна мода: чи є одяг шкідливим для довкілля?"
- четвер, 10 жовтня 2024 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
В рамках роботи наукового гуртка "Хімія та харчові технології" відбувся науковий семінар на тему "(Не)екологічна мода: чи є одяг шкідливим для довкілля?".
Зустріч з випускником Євгеном Левчуком, працівником компанії Siemens
- вівторок, 8 жовтня 2024 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
8 жовтня 2024 року в аудиторії 102 кафедри хімії та експертизи харчової продукції відбулась дистанційна зустріч з нашим випускником, PhD Євгеном Левчуком, який вирощує кристали CdTe в компанії Siemens (Erlangen, Germany).
149 років. З Днем народження, ЧНУ!
- пʼятниця, 4 жовтня 2024 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
Вітаємо викладачів, студентів та співробітників із 149-ю річницею з дня заснування нашого університету! За цей час Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича став не лише храмом знань, але й осередком духовності, інтелектуального розвитку та культурного збагачення.