Триває підготовка учасників до IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії
- четвер, 27 лютого 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
У вівторок, 25 лютого 2025 року, на кафедрі хімії та експертизи харчової продукції розпочалися тренувальні збори учасників IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії. Дві групи учнів — 8-9 класів у складі Ніколаєвича А.Є., Качур Т.В., Німачук А.В., Михайлюка Д.В., Савискула О.А. та Германа В.Ф. і 10-11 класів у складі Горшовського С.С., Колісника І.І., Петровської Д.Ю. та Кошмана І.А. — розпочали свою активну теоретичну та практичну підготовку до фінального етапу олімпіади, яка відбудеться вже наприкінці березня.
ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту учнівських науково-дослідних робіт
- неділя, 23 лютого 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
В суботу 22 лютого відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту учнівських науково-дослідних робіт. В секції хімічних наук представлено 9 робіт з широкою тематикою: дослідження використання наночастинок у аналізі шкідливих речовин та у харчових технологіях, використання природних барвників, порівняння методів визначення білків у харчових продуктах та інші.
Продовжуємо співпрацю зі школами
- пʼятниця, 21 лютого 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
В рамках профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю та шкільного проекту по визначенні якості води учні ліцею №12 "Ювілейний" відвідали лабораторію кафедри хімії та експертизи харчової продукції, де навчались досліджувати показники якості води та деяких харчових продуктів.
Винесення проєкту нової освітньої програми на суспільне обговорення
- понеділок, 17 лютого 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
На суспільне обговорення виставляється проект освітньої програми другого рівня вищої освіти "Технології та експертиза субтропічних продуктів". Програма буде реалізована на базі Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів спільно з підприємствами, що займаються переробкою кави. Випускова кафедра — хімії та експертизи харчової продукції.
«Розвиток професійно-особистісного потенціалу викладача ЗВО: психолого-педагогічні, дослідницькі, цифрові компетентності»
- пʼятниця, 14 лютого 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
Вчора відбулось урочисте вручення сертифікатів про підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників нашого університету за програмою «Розвиток професійно-особистісного потенціалу викладача ЗВО: психолого-педагогічні, дослідницькі, цифрові компетентності».
Практична підготовка здобувачів вищої освіти в ЧНУ: співпраця з підприємствами
- середа, 5 лютого 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
5 лютого 2025 року відбулася робоча зустріч керівників ознайомчої та технологічної практики – завідувача кафедри хімії та експертизи харчової продукції, доцента Анастасії САЧКО та асистента кафедри Оксани СЕМИ – з представниками підприємства ТОВ «Смачне М’ясне»: директором Романом МОІСЕЄВИМ та директором з виробництва Наталею СЕРУНЯК.
Співпраця зі стейкхолдерами
- середа, 29 січня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
Вчора відбулася робоча зустріч адміністрації нашого інституту в особі директора Руслана Беспалька та завідувачки кафедри хімії експертизи харчової продукції Анастасії Сачко зі стейкхолдером і роботодавцем, генеральним директором ТОВ "Дьолер Буковина" Василем Розманом та головним технологом Василем Жиникаєм. Під час зустрічі обговорювались перспективи продовження багаторічної співпраці у вигляді проходження студентами ознайомчої та виробничої практик на базі підприємства
Міжнародне стажування у Сучавському університеті «Штефан чел Маре» викладачів кафедри хімії та експертизи харчової продукції
- пʼятниця, 17 січня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
У рамках Угоди про співробітництво викладачі кафедри хімії та експертизи харчової продукції ННІБХБ професор Кобаса І.М., гарант ОПП «Якість та безпека харчової продукції» та доцентка Воробець М.М., член проектної групи ОПП, розпочали наукове стажування на факультеті харчової інженерії Сучавського університету «Штефан чел Маре» (Румунія).
Вітаємо магістрів-хіміків з отриманням диплому!
- середа, 8 січня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
Вчора, 7 січня 2025 року студенти Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів, серед яких випускники спеціальності 102 Хімія, отримали дипломи магістра. Незважаючи на всі обставини, завдяки наполегливій праці та Збройним силам України, нашій студенти успішно завершили навчання і досягли важливої цілі.
Візит до Герцаївського комунального ліцею імені Георгія Асакі: знайомство з майбутніми науковцями
- понеділок, 16 грудня 2024 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
Сьогодні, 16 грудня 2024 року, ми мали чудову можливість відвідати Герцаївський комунальний ліцей імені Георгія Асакі. Зустріч із талановитою молоддю була присвячена профорієнтації та популяризації науки, зокрема хімії та харчової хімії.