Ознайомча практика студентів-хіміків: знайомство з провідними підприємствами регіону
- понеділок, 30 червня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
У період з 16 по 27 червня 2025 року студенти 321 групи спеціальності 102 "Хімія" Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів проходили ознайомчу практику під керівництвом д.х.н., професора кафедри Олександра Семеновича Лявинця. Практика розпочалася з вступного інструктажу та отримання індивідуальних завдань, що дозволило студентам чітко орієнтуватися у плані роботи протягом усього періоду. У рамках практики студенти відвідали 9 сучасних підприємств, діяльність яких охоплює широкий спектр галузі.
Вітаємо студентів-хіміків з успішним захистом бакалаврських робіт
- четвер, 19 червня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
17–18 червня 2025 року на кафедрі хімії та експертизи харчової продукції ННІБХБ відбувся захист кваліфікаційних бакалаврських робіт студентів освітньої програми «Хімія». Ці два дні стали справжнім святом науки, де кожен студент мав змогу продемонструвати результати своєї наполегливої праці, наукового пошуку, глибокі знання в галузі хімії, вміння критично аналізувати наукову літературу, проводити експериментальні дослідження та представляти результати своєї роботи.
Майбутні технологи харчової галузі успішно захистили бакалаврські роботи
- понеділок, 16 червня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
16 червня 2025 року на кафедрі хімії та експертизи харчової продукції відбувся захист бакалаврських кваліфікаційних робіт студентів спеціальності 181 "Харчові технології". Здобувачі вищої освіти презентували результати власних досліджень, присвячених актуальним темам у галузі харчових технологій: аналізу хімічного складу та якості продуктів, розробці нових рецептур, застосуванню натуральних інгредієнтів, удосконаленню методів контролю безпечності харчової продукції та іншим важливим аспектам сучасного виробництва.
Засідання кафедри за участі студентів
- пʼятниця, 30 травня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
В середу 28 травня 2025 року на кафедрі хімії та експертизи харчової продукції відбулося підсумкове засідання за участі викладачів та студентів. У рамках зустрічі було урочисто вручено сертифікати учасникам студентської наукової конференції, а також подяки студентам за активну участь у житті кафедри, організації експериментального простору, наукових пікніків та інших заходів.
Традиційні спортивні змагання до Дня хіміка
- неділя, 25 травня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
В суботу 24 травня вже традиційно до Дня хіміка відбулися спортивні змагання з волейболу та міні футболу між командами студентів та викладачів кафедри хімії та експертизи харчової продукції.
Вітаємо з успішним захистом!
- субота, 24 травня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
У п'ятницю 23 травня відбувся успішний захист дисертаційного дослідження Йосипенко Юліани Русланівни на тему: «Фізико-хімічні властивості композитів наночастинок типу АІВІІІСVI з йонними та молекулярними матрицями» на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 10 «Природничі науки» за спеціальністю 102 «Хімія».
Відзначення кращих молодих вчених ЧНУ
- вівторок, 20 травня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
В неділю 18 травня 2025 року за ініціативи Ради молодих вчених відбулася урочиста академія відзначення кращих молодих вчених Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича приурочена до Дня науки та 150-ти річчя нашого університету. Серед номінантів та лауреатів - молоді вчені кафедри хімії та експертизи харчової продукції: с.н.с, Василина Копач та аспірант Юліана Йосипенко.
Тиждень студентських наукових конференцій
- вівторок, 13 травня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
Травень для студентів завжди "гаряча" пора. Наближається сесія, а також час студентських наукових конференцій. Цей тиждень почався дуже активно, одразу дві конференції - традиційна студентська наукова конференція, присвячена 150-ти річчю нашого університету, а також студентська конференція у Краківській політехніці.
Майя Заболотня – серед переможців Всеукраїнської студентської олімпіади
- субота, 10 травня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
30 квітня 2025 року в Національному Університеті Харчових Технологій відбувся ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», на якій виступала команда кафедри хімії та експертизи харчової продукції у складі Заболотньої Майї (3 курс «Харчові технології»), Реколци Ігоря (3 курс «Харчові технології») та Брагар Іванни (2 курс «Харчові технології»).
Сучасні технології моніторингу якості води
- пʼятниця, 9 травня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
В рамках роботи наукового гуртка та дисципліни «Технології водопідготовки та водовідведення харчових виробництв» студенти спеціальностей «Харчові технології» та «Хімія» прослухали лекцію від інженера компанії EnVag Олександра Ладигіна, яка стосувалась роботи обладнання, що використовується для пробовідбору, аналізу та моніторингу стану вод, зокрема стічних вод харчових та хімічних виробництв.