Перейти до основного вмісту
конференція 2025

Тиждень студентських наукових конференцій

Травень для студентів завжди "гаряча" пора. Наближається сесія, а також час студентських наукових конференцій. Цей тиждень почався дуже активно, одразу дві конференції - традиційна студентська наукова конференція, присвячена 150-ти річчю нашого університету, а також студентська конференція у Краківській політехніці.

Читати далі
НУХТ олімпіада

Майя Заболотня – серед переможців Всеукраїнської студентської олімпіади

30 квітня 2025 року в Національному Університеті Харчових Технологій відбувся ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», на якій виступала команда кафедри хімії та експертизи харчової продукції у складі Заболотньої Майї (3 курс «Харчові технології»), Реколци Ігоря (3 курс «Харчові технології») та Брагар Іванни (2 курс «Харчові технології»).

Читати далі
Сучасні технології моніторингу якості води

Сучасні технології моніторингу якості води

В рамках роботи наукового гуртка та дисципліни «Технології водопідготовки та водовідведення харчових виробництв» студенти спеціальностей «Харчові технології» та «Хімія» прослухали лекцію від інженера компанії EnVag Олександра Ладигіна, яка стосувалась роботи обладнання, що використовується для пробовідбору, аналізу та моніторингу стану вод, зокрема стічних вод харчових та хімічних виробництв.

Читати далі
День добрих слів

День добрих слів і цінних розмов

Сьогодні, 8 травня, Соціально-психологічний центр ЧНУ провів для наших студентів психологічний тренінг. До зустрічі долучилися і студенти спеціальності 102 Хімія. Говорили про: про самооцінку та як її підтримувати, про власні цінності та те, що насправді важливе для кожного з нас, за що ми любимо й цінуємо себе та людей поруч.

Читати далі
Еразмус Майя і Настя

Учасниці програми Erasmus+ поділились досвідом

В рамках наукового гуртка відбулась зустріч зі студентками нашої кафедри Майєю Заболотньою та Анастасією П'ясецькою, які в минулому семестрі брали участь у програмах академічної мобільності Erasmus+.

Читати далі
Експериментальний простір

Цікаві досліди, дегустації і не тільки в "Експериментальному просторі"

30 квітня студенти і працівники кафедри хімії та експертизи харчової продукції взяли участь у Експериментальному просторі, організованого нашим інститутом. Також були присутні стейкхолдери: студенти та випускники - крафтові виробники та представники харчової галузі, які презентували свою продукцію.

Читати далі
Рошаль

Люмінесценція в хімії: від теорії до аналітичних методів

15 квітня 2025 року на кафедрі хімії та експертизи харчової продукції відбулася науково-популярна лекція на тему "Люмінесценція", яка зібрала студентів та співробітників кафедри.Запрошеним лектором виступив провідний український вчений у галузі хімії – доктор хімічних наук, професор Олександр Давидович Рошаль, директор Інституту хімії Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Читати далі
Клуж Напока

Стажування в рамках програми Erasmus+ Staff Mobility for Training

Завідувач кафедри хімії та експертизи харчової продукції Анастасія Сачко пройшла науково-педагогічне стажування в університеті Бабеша-Бояйі, м. Клуж Напока, Румунія. Стажування складалось з наукової та педагогічної частин. Педагогічна включала читання декількох лекцій в межах плану стажування, а наукова - роботу в лабораторії спектрального аналізу факультету загальної хімії.

Читати далі
Синево

Екскурсія в лабораторію Синево

11 квітня 2025 року студенти Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів відвідали одну із медичних лабораторій Сінево, яка працює у Чернівцях. Сінево Україна є частиною міжнародної мережі діагностичних центрів Synevo, що входить до складу європейського медичного холдингу Medicover.

Читати далі
Студенти Вищого комерційного училища

Лабораторне заняття для студентів Вищого комерційного училища

В рамках профорієнтаційної роботи зі студентами фахової передвищої освіти викладачі кафедри хімії та експертизи харчової продукції провели лабораторні заняття зі студентами 1-го курсу Вищого комерційного училища спеціальності "Харчові технології".

Читати далі
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності