Перейти до основного вмісту
Ознайомча практика

Ознайомча практика студентів-хіміків: знайомство з провідними підприємствами регіону

У період з 16 по 27 червня 2025 року студенти 321 групи спеціальності 102 "Хімія" Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів проходили ознайомчу практику під керівництвом д.х.н., професора кафедри Олександра Семеновича Лявинця. Практика розпочалася з вступного інструктажу та отримання індивідуальних завдань, що дозволило студентам чітко орієнтуватися у плані роботи протягом усього періоду. У рамках практики студенти відвідали 9 сучасних підприємств, діяльність яких охоплює широкий спектр галузі.

Читати далі
Захист бакалаврських робіт

Вітаємо студентів-хіміків з успішним захистом бакалаврських робіт

17–18 червня 2025 року на кафедрі хімії та експертизи харчової продукції ННІБХБ відбувся захист кваліфікаційних бакалаврських робіт студентів освітньої програми «Хімія». Ці два дні стали справжнім святом науки, де кожен студент мав змогу продемонструвати результати своєї наполегливої праці, наукового пошуку, глибокі знання в галузі хімії, вміння критично аналізувати наукову літературу, проводити експериментальні дослідження та представляти результати своєї роботи.

Читати далі
Захист

Майбутні технологи харчової галузі успішно захистили бакалаврські роботи

16 червня 2025 року на кафедрі хімії та експертизи харчової продукції відбувся захист бакалаврських кваліфікаційних робіт студентів спеціальності 181 "Харчові технології". Здобувачі вищої освіти презентували результати власних досліджень, присвячених актуальним темам у галузі харчових технологій: аналізу хімічного складу та якості продуктів, розробці нових рецептур, застосуванню натуральних інгредієнтів, удосконаленню методів контролю безпечності харчової продукції та іншим важливим аспектам сучасного виробництва.

Читати далі
Засідання

Засідання кафедри за участі студентів

В середу 28 травня 2025 року на кафедрі хімії та експертизи харчової продукції відбулося підсумкове засідання за участі викладачів та студентів. У рамках зустрічі було урочисто вручено сертифікати учасникам студентської наукової конференції, а також подяки студентам за активну участь у житті кафедри, організації експериментального простору, наукових пікніків та інших заходів.

Читати далі
День хіміка

Традиційні спортивні змагання до Дня хіміка

В суботу 24 травня вже традиційно до Дня хіміка відбулися спортивні змагання з волейболу та міні футболу між командами студентів та викладачів кафедри хімії та експертизи харчової продукції.

Читати далі
Захист

Вітаємо з успішним захистом!

У п'ятницю 23 травня відбувся успішний захист дисертаційного дослідження Йосипенко Юліани Русланівни на тему: «Фізико-хімічні властивості композитів наночастинок типу АІВІІІСVI з йонними та молекулярними матрицями» на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 10 «Природничі науки» за спеціальністю 102 «Хімія».

Читати далі
Молодий вчений ЧНУ

Відзначення кращих молодих вчених ЧНУ

В неділю 18 травня 2025 року за ініціативи Ради молодих вчених відбулася урочиста академія відзначення кращих молодих вчених Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича приурочена до Дня науки та 150-ти річчя нашого університету. Серед номінантів та лауреатів - молоді вчені кафедри хімії та експертизи харчової продукції: с.н.с, Василина Копач та аспірант Юліана Йосипенко.

Читати далі
конференція 2025

Тиждень студентських наукових конференцій

Травень для студентів завжди "гаряча" пора. Наближається сесія, а також час студентських наукових конференцій. Цей тиждень почався дуже активно, одразу дві конференції - традиційна студентська наукова конференція, присвячена 150-ти річчю нашого університету, а також студентська конференція у Краківській політехніці.

Читати далі
НУХТ олімпіада

Майя Заболотня – серед переможців Всеукраїнської студентської олімпіади

30 квітня 2025 року в Національному Університеті Харчових Технологій відбувся ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», на якій виступала команда кафедри хімії та експертизи харчової продукції у складі Заболотньої Майї (3 курс «Харчові технології»), Реколци Ігоря (3 курс «Харчові технології») та Брагар Іванни (2 курс «Харчові технології»).

Читати далі
Сучасні технології моніторингу якості води

Сучасні технології моніторингу якості води

В рамках роботи наукового гуртка та дисципліни «Технології водопідготовки та водовідведення харчових виробництв» студенти спеціальностей «Харчові технології» та «Хімія» прослухали лекцію від інженера компанії EnVag Олександра Ладигіна, яка стосувалась роботи обладнання, що використовується для пробовідбору, аналізу та моніторингу стану вод, зокрема стічних вод харчових та хімічних виробництв.

Читати далі
Ми використовуємо власні та сторонні файли cookies та localStorage для аналізу веб-трафіку та поширення матеріалів. Налаштування конфіденційності