Тиждень студентських наукових конференцій
- вівторок, 13 травня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
Травень для студентів завжди "гаряча" пора. Наближається сесія, а також час студентських наукових конференцій. Цей тиждень почався дуже активно, одразу дві конференції - традиційна студентська наукова конференція, присвячена 150-ти річчю нашого університету, а також студентська конференція у Краківській політехніці.
Майя Заболотня – серед переможців Всеукраїнської студентської олімпіади
- субота, 10 травня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
30 квітня 2025 року в Національному Університеті Харчових Технологій відбувся ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», на якій виступала команда кафедри хімії та експертизи харчової продукції у складі Заболотньої Майї (3 курс «Харчові технології»), Реколци Ігоря (3 курс «Харчові технології») та Брагар Іванни (2 курс «Харчові технології»).
Сучасні технології моніторингу якості води
- пʼятниця, 9 травня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
В рамках роботи наукового гуртка та дисципліни «Технології водопідготовки та водовідведення харчових виробництв» студенти спеціальностей «Харчові технології» та «Хімія» прослухали лекцію від інженера компанії EnVag Олександра Ладигіна, яка стосувалась роботи обладнання, що використовується для пробовідбору, аналізу та моніторингу стану вод, зокрема стічних вод харчових та хімічних виробництв.
День добрих слів і цінних розмов
- четвер, 8 травня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
Сьогодні, 8 травня, Соціально-психологічний центр ЧНУ провів для наших студентів психологічний тренінг. До зустрічі долучилися і студенти спеціальності 102 Хімія. Говорили про: про самооцінку та як її підтримувати, про власні цінності та те, що насправді важливе для кожного з нас, за що ми любимо й цінуємо себе та людей поруч.
Учасниці програми Erasmus+ поділились досвідом
- четвер, 1 травня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
В рамках наукового гуртка відбулась зустріч зі студентками нашої кафедри Майєю Заболотньою та Анастасією П'ясецькою, які в минулому семестрі брали участь у програмах академічної мобільності Erasmus+.
Цікаві досліди, дегустації і не тільки в "Експериментальному просторі"
- середа, 30 квітня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
30 квітня студенти і працівники кафедри хімії та експертизи харчової продукції взяли участь у Експериментальному просторі, організованого нашим інститутом. Також були присутні стейкхолдери: студенти та випускники - крафтові виробники та представники харчової галузі, які презентували свою продукцію.
Люмінесценція в хімії: від теорії до аналітичних методів
- середа, 16 квітня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
15 квітня 2025 року на кафедрі хімії та експертизи харчової продукції відбулася науково-популярна лекція на тему "Люмінесценція", яка зібрала студентів та співробітників кафедри.Запрошеним лектором виступив провідний український вчений у галузі хімії – доктор хімічних наук, професор Олександр Давидович Рошаль, директор Інституту хімії Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Стажування в рамках програми Erasmus+ Staff Mobility for Training
- понеділок, 14 квітня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
Завідувач кафедри хімії та експертизи харчової продукції Анастасія Сачко пройшла науково-педагогічне стажування в університеті Бабеша-Бояйі, м. Клуж Напока, Румунія. Стажування складалось з наукової та педагогічної частин. Педагогічна включала читання декількох лекцій в межах плану стажування, а наукова - роботу в лабораторії спектрального аналізу факультету загальної хімії.
Екскурсія в лабораторію Синево
- субота, 12 квітня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
11 квітня 2025 року студенти Навчально-наукового інституту біології, хімії та біоресурсів відвідали одну із медичних лабораторій Сінево, яка працює у Чернівцях. Сінево Україна є частиною міжнародної мережі діагностичних центрів Synevo, що входить до складу європейського медичного холдингу Medicover.
Лабораторне заняття для студентів Вищого комерційного училища
- пʼятниця, 11 квітня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
В рамках профорієнтаційної роботи зі студентами фахової передвищої освіти викладачі кафедри хімії та експертизи харчової продукції провели лабораторні заняття зі студентами 1-го курсу Вищого комерційного училища спеціальності "Харчові технології".