
- середа, 16 квітня 2025 р.
- Новини кафедри хімії та експертизи харчової продукції
15 квітня 2025 року на кафедрі хімії та експертизи харчової продукції відбулася науково-популярна лекція на тему "Люмінесценція", яка зібрала студентів та співробітників кафедри.Запрошеним лектором виступив провідний український вчений у галузі хімії – доктор хімічних наук, професор Олександр Давидович Рошаль, директор Інституту хімії Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Під час лекції було розглянуто основні аспекти флуоресценції та фосфоресценції, зокрема природу їх виникнення, механізми збудження і випромінювання. Особливу увагу приділено явищу Стоксового зсуву, а також характеристикам спектральних смуг люмінесценції.